به گزارش سافت گذر، دستگاههای تنظیمکننده ضربان قلب که سبب میشوند حیاتیترین عضو بدن درست کار کند، یک مشکل اساسی دارند و آن هم استفاده از باتریهای بزرگ میباشد که باید مدام حواسمان باشد که شارژ آنها خالی نگردد.
حالا محققان چینی و آمریکایی راهحلی ابداع کردهاند که در آن دستگاه تنظیمکننده ضربان قلب نیازی به باتری ندارد و انرژی مورد نیاز خود را از خودِ ضربان قلب تأمین میکند. اگرچه این دستگاه هنوز روی انسانها آزمایش نشده ولی در حیوانات نتایج قابلقبولی داشته است.
ژو لی، استاد دانشکده علوم نانو و تکنولوژی دانشگاه چین، میگوید:«« دستگاه تنظیمکننده ضربان قلب که ما تولید کردهایم، اولین وسیلهای است که بدون باتری کار میکند و در حیوانات آزمایش شده است. ایده ساخت این دستگاه از پدیده همزیستی اعضای مختلف که در نزدیکی یکدیگر قرار گرفتهاند، دریافت شده است. محصول ما انرژی بیو شیمیایی را از ضربان قلب دریافت کرده و به برق تبدیل میکند تا انرژی مورد نیاز دستگاه تنظیمکننده ضربان قلب را تأمین نماید. با این وجود، ضربان قلب ناقص به راحتی درست و در نهایت انرژی بیشتری تولید خواهد شد»».
اهمیت آزمایش اخیر بسیار زیاد است زیرا نشان میدهد که خروجی انرژی از نانو ژنراتورهای تریبوالکتریک برای تولید ضربان قلب کافی است. بنابراین چنین اختراعی نه تنها ایده ساخت وسیله تولیدکننده انرژی را به واقعیت تبدیل میکند، بلکه نشان میدهد که میتوانیم از آن استفاده نماییم.
پروفسور ژو لی ادامه میدهد:«« هنوز باید آزمایشهای زیادی انجام شود تا این وسیله در بدن انسانها قرار گیرد. برخی چالشهای تخصصی باید حل شوند. برای قرار دادن این وسیله و ایجاد احساس راحتی باید نانو ژنراتورهای کوچک و پرقدرت تولید کنیم تا در دراز مدت امنیت جانی افراد حفظ شود. انجام چنین کاری به شیوه تولید و تکنولوژیهای نانو و تکنیکهای الکترونیکی بستگی دارد»».
البته این دستگاه فقط برای دستگاههای تنظیمکننده ضربان قلب کاربرد ندارد. پرفسور لی معتقد است که تکنولوژی مشابه میتوانند به عنوان جایگزین برخی دستگاههای دارای باتری استفاده شود. گفته میشود امکان به کارگیری این دستگاه در وسیلههای پوشیدنی مانند ساعتهای هوشمند که به باتری نیاز دارند نیز فراهم است.
در پایان اشاره کنیم که مقاله مربوط به این تحقیق در ژورنال Nature Communications چاپ شده است.
منبع: digitaltrends.com